Een nieuwe residentie: “Mens & Machine”

Rond het thema Mens & Machine zijn niet alleen goede vragen te stellen, ook zijn er mooie verbindingen te leggen tussen cultuur, onderwijs en maatschappij. Met Stichting Niet Normaal en ROC Midden Nederland starten we een residentie rond dit thema.

Als eerste stap verzorgen we in het ROC Midden Nederland een lesmodule aan studenten van de opleidingen ‘Human Technology’ en ‘Zorg’. Een studentengroep werkt wekelijks in het Campus Connect Centre van het ROC Midden Nederland met kunstenaars aan de broodnodige verbinding van kunst, technische vindingen en toepassingen in de zorg.

De module bestaat uit een serie lessen, van docenten ROC Midden Nederland, Niet Normaal en kunstenaar Sander Veenhof. Ine Gevers van Niet Normaal gaf een introductie aan de hand van haar ervaringen met haar tentoonstelling Robot Love (Eindhoven, 2018). 

Sander Veenhof werkt met de samengestelde groepen van zorg en technologie studenten aan het tonen en creëren van technologische middelen, en stelt bijbehorende ethische vragen aan de orde. Voor zijn lessen maakte hij bijgaande introductievideo.