Gezocht: creatieve communicator


Stichting Residenties zoekt communicatiekracht

Wie wij zijn
Residenties in Utrecht initieert sociale, interactieve en educatieve ontmoetingen tussen een internationale kunstenaar en stad en regio Utrecht. Die ontmoetingen krijgen vorm in langdurige werktrajecten waarbij de kunstenaar zich aan Utrecht verbindt en samenwerkt in heel verschillende projecten met diverse organisaties en hun netwerk, zoals scholen, festivals en zorgcentra.

Residenties in Utrecht is een langlopend initiatief, waarbij we jaarlijks in elk geval één nieuwe residentie opstarten om zo een internationale kunstenaar aan de stad te binden. Binnen de langer lopende residenties, die in wezen geen einddatum hebben,  worden steeds weer nieuwe, korte en afgebakende, projecten opgestart.

De residenties worden georganiseerd door een klein team van coördinator en communicatiemedewerker, bijgestaan door haar bestuur en een redactie met vertegenwoordigers uit culturele en educatieve Utrechtse organisaties. Stichting Residenties ontvangt voor de periode 2021-2024 een meerjarige subsidie van de gemeente Utrecht vanuit de cultuurnota.

Wat jij gaat doen
Je focus ligt bij het onder de aandacht brengen van bestaan en werkwijze van residenties bij het voortdurend uitbreidende netwerk van Utrechtse organisaties. Teksten, site, nieuwsbrief en documentatie vallen onder je aandacht.

Jij:
– Stelt nieuwsbrief en site samen
– Beheert social media
– Zorgt voor documentatie van activiteiten op social media en site
– Draagt zorg voor bekendheid van plaatsvinden van activiteiten 
– Onderhoudt contacten met residenten en communicatiemanagers van partners 
– Onderhoudt contacten met sitebouwer(s) en huisstijlspecialist(en)
– Draagt bij aan positionering/worteling in Utrecht
– Levert (tekst)bijdragen aan subsidieaanvragen

Wat je daarvoor nodig hebt
Residenties in Utrecht brengt heel diverse organisaties samen, met name binnen de culturele sector en in het maatschappelijk domein. Daarom zoeken we iemand die ervaring heeft met het werken in deze omgevingen, of die dat leuk vindt om te gaan doen. Je vindt het leuk om te schrijven en kan dat ook goed. Je werkt graag met sociale media, en je kent de programma’s MailChimp en WordPress, of krijgt die eenvoudig onder de knie. Je bent makkelijk in de omgang en bent goed in het onderhouden van contacten.

Wat we je bieden
Het gaat om een opdracht voor 1 dag per week, flexibel in te delen, tegen marktconform tarief, op freelancebasis (dus als ZZP’er).

Meer informatie en reageren
Wil je meer informatie over de functie? Mail naar Lidy@residentiesinutrecht.nl en kom eens langs voor een gesprek, we vertellen we je graag meer! Als je nu al interesse hebt, stuur dan je CV en een korte motivatie naar residentiesinutrecht@gmail.com. Een goede indruk van ons vind je op www.residentiesinutrecht.nl.