If every rock is a hole – Amparo González Sola 18 februari culturele zondag

Op zondag 18 februari presenteert SPRING Performing Arts Festival ‘If every rock is a hole’ van Amparo González Sola tijdens de Culturele Zondag in Utrecht. Na afloop van de performance volgt een nagesprek met Amparo en Nahuel Cano.

Het thema van deze culturele zondag is ‘Thuis’. Amparo en Nahuel, beide afkomstig uit Argentinië, spreken na afloop van de performance met elkaar over hoe het is om je als kunstenaar te vestigen in een nieuw thuisland. Wat betekent het? Wat is er nodig, wat kan het brengen? Het gesprek wordt gevoerd in het Engels.

Over de voorstelling


If every rock is a hole: wat als elke steen op aarde een gat is? Is dan elke aanwezigheid een afwezigheid? Het zijn tegenstrijdige vragen die worden gespiegeld in een dansvoorstelling. In deze choreografie krijgt wat even niet beweegt voorrang. De danser plooit in bogen, grijpt om zich heen. Het lichaam rilt in een poging de zwaartekracht te trotseren. Figuren en geluiden ontvouwen zich. Emoties verschijnen. Het spanningsveld van de dans vraagt: hoe gaan we om met krachten die ons bewegen en zelfs, soms, onderdrukken? Wordt kwetsbaarheid nu een kracht

De performance en nagesprek vindt plaats in het Wilde Westen, Everard Meijsterlaan 1b, Utrecht, van 12:00 uur – 13:30 uur.

Meer info

Meer info over het programma van de culturele zondag: Thuis – Culturele Zondagen
Meer info over het SPRING Performing Arts Festival: SPRING (springutrecht.nl)