Nahuel Cano in Buitenplaats Doornburgh

Muzikant Nahuel Cano legde een bezoek af aan Buitenplaats Doornburgh in Maarssen en had daar een goed gesprek met directeur Joanna van Dorp. Voor de Buitenplaats zoekt zij kunstenaars die daar willen verblijven en hun eigen artistieke inspiratie willen inzetten om de geschiedenis en de toekomst van Buitenplaats Doornburg te onderzoeken.


Doornburgh is gerealiseerd door kooplieden die veel geld verdienden met de internationale handel en zij waren ook betrokken bij slavenhandel. Van Dorp wil hier meer aandacht voor en zoekt kunstenaars die dit verleden onder de loep willen nemen. Residenties in Utrecht kwam met Joanna in gesprek en stelde voor om Nahuel uit te nodigen voor een goed gesprek.

Nahuel Cano komt uit Argentinië, is laatste tijd bijzonder geïnteresseerd in modulaire synthesizers, maar is ook buitengewoon geïnteresseerd in de historische onderwerpen waar ook Van Dorp zich mee bezig houdt. Nahuel heeft onlangs een residentie afgesloten in Het Huis Utrecht.

Een eerste verbinding kwam gelijk tot stand: “Eerst kolonialiseerden we de mensen, daarna namen we hen hun land af. Nu kolonialiseren we de natuur. Wat zijn de gevolgen voor de mensheid?” Cano en Van Dorp gaan nog meer gesprekken voeren komende tijd om uit te zoeken welke verbinding zij kunnen leggen.