Neo Muyanga te zien bij tentoonstelling Maak ’t Even

Neo gaat samen met Museum Speelklok werken aan de bouw van de Moto-Mbila, een nieuw mechanisch instrument dat de Afrikaanse tradities verbindt met de West-Europese manier van bouwen. Het Museum maakte een film over de droom van Neo en Museum Speelklok om dit instrument te maken. Deze is vanaf nu te zien bij de tentoonstelling ‘Maak ’t Even’.

Op donderdag 14 december 2023 werd de tentoonstelling ‘Maak ’t Even’ geopend in Museum Speelklok: ‘Maak je een exclusief product of wil je juist tegen een lage prijs veel mensen bereiken? Welke materialen kun je gebruiken en zijn ze verkrijgbaar of heel kostbaar? Kun je een ontwerp laten repareren of moet je het meteen vervangen?  
Actuele dilemma’s waar de makers van de unieke collectiestukken van Museum Speelklok eeuwen geleden ook al tegenaan liepen. De expositie Maak ’t Even. Muziekmachines & duurzaam design geeft inzicht in de keuzes die deze uitvinders destijds maakten en waar ontwerpers van nu voor staan. ‘

Neo en Museum Speelklok

Neo is al jarenlang gefascineerd door (mechanische) muziekinstrumenten, van kleine muziekdoosjes tot grote straatorgels. Hij heeft zelf ook een grote verzameling. Museum Speelklok had behoefte aan een niet-Europese inbreng in het museum. Een ideale match dus. In april 2024 is Neo weer in Utrecht om te werken aan de bouw van de Moto-Mbila. De Moto-Mbila wordt onderdeel van de vaste collectie van het museum.

Lees meer!

Neo Muyanga – Residenties in Utrecht
Nu te zien: tentoonstelling Maak ’t Even – Museum Speelklok