Open uitnodiging 23 januari: Netwerk zoekt jouw input

Residenties viert in 2024 haar 10-jarig jubileum en nodigt je van harte uit om deel uit te maken van een bijzondere avond op dinsdag 23 januari van 19.30 tot 21.00 uur in ZIMIHC theater Wittevrouwen, Bouwstraat 55, Utrecht.

Wat is residenties?

Residenties in Utrecht viert 10 jaar van inspirerende samenwerkingen met exceptionele, maatschappelijk geëngageerde internationale makers en denkers. Deze stadsresidenten verbinden zich voor langere tijd aan Utrecht en werken samen met inwoners, lokale makers, denkers en partnerorganisaties uit de cultuursector, maatschappelijke organisaties en onderwijs. Het resultaat? Unieke, interdisciplinaire kunstprojecten die gedragen worden door de stad en thema’s aanraken die hier actueel zijn.

Hoe werkt dat dan?

Residenties in Utrecht creëert voor elke individuele resident een krachtig netwerk van partnerorganisaties. Samen bieden zij de resident ruimte voor reflectie, onderzoek en experiment, verbinding met lokale netwerken en een podium. Deze samenwerkingen creëren nieuwe verbindingen tussen organisaties en inwoners van Utrecht, waarbij actieve betrokkenheid, wederkerige uitwisseling en begrip centraal staan.

Waarom?

Ons doel is het verbinden van mensen op basis van vertrouwen en wederkerige uitwisseling. We streven naar openheid en begrip voor elkaars perspectief, met als positieve impact een hernieuwd besef van verbondenheid en gemeenschappelijkheid.

Jouw rol

Wil jij, met jouw organisatie of als kunstenaar, deel worden van dit netwerk? Kom dan langs op 23 januari en deel wie jij graag de stad in wilt zien gaan. Ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden en leer de werkwijze van Residenties kennen.

Wat kun je verwachten van 23 januari?

  • Maak kennis met de werkwijze van Residenties: domein overstijgend, verbindend
  • Ontmoet onze huidige residenten en ontdek kansen voor jouw programma.
  • Verken samenwerkingsopties met Utrechtse partners binnen cultuur, educatie en maatschappelijke organisaties.
  • Breng jouw kunstenaars, plannen of thema’s in, met als doel die aan te scherpen, te delen met meer Utrechtse organisaties en draag bij aan het versterken van de onderlinge relaties in de stad.

Waarom jij?

Droom je ervan om kunstenaars te verbinden met een breder publiek in de stad? Residenties zoekt nieuwe input en wil graag van jou leren. Ons netwerk is al behoorlijk groot, maar we geloven in de kracht van verbreding. Jouw inbreng kan ons helpen om kunstenaars en hun projecten nog breder en intenser te laten landen in Utrecht.

Aanmelden

Laat ons weten of je aanwezig kunt zijn door een mailtje te sturen naar: residentiesinutrecht@gmail.com

We kijken uit naar een avond vol inspiratie, nieuwe ideeën, en samenwerkingen die de stad verrijken!