Schrijfplatform: praat mee!

Ik ben tiener, en ik schrijf. 
Wie helpt me, mijn verhalen mooier, beter te maken?
Waar kan ik ze publiceren? Want ik wil natuurlijk dat mijn verhaal gelezen wordt.
Dat is trouwens quite scary, laten lezen wat ik schrijf….
(vrij naar Leen, 15 jaar)

Randa Awad, schrijver en sinds 2020 in het residentieprogramma, wil deze tieners een platform bieden. Online, live, of allebei.

Randa herinnert zich haar vragen toen zij een tiener was maar al te goed: ben ik dan de enige die schrijft, waar kan ik meer leren over schrijven, en is het echt niet raar dat ik schrijf?

Residenties en Randa willen daarom platform vormgeven, om Utrechts’ jong schrijftalent (13-17 jaar) een plek te bieden. Een platform waarin zij verhalen delen, gecoacht worden. We willen daarom een Utrechts netwerk gaan aanleggen met organisaties en individuen die denkkracht en organisatievermogen hebben om de schrijvende tieners iets te bieden, met als doel dat zij iets kunnen bereiken.

De Bibliotheek Utrecht doet al mee aan dit schrijfplatform, maar we zoeken meer organisaties!

Als dit thema je interesseert, mogen we je dan uitnodigen om op 16 december 2021 16.00-17.30 met ons mee te denken hoe we dit idee verder kunnen vormgeven?

Aanwezig zijn in ieder geval Randa, en de schrijvende tieners Leen, Rama en Nedaa, die vertellen over hun droom. En laat weten als je ook wilt komen!

Uiteraard wordt dit gesprek conform corona-voorschriften vormgegeven.