Trailer Ways to listen to a River

Juan Fernández Gebauer maakte een trailer met materiaal dat hij opnam tijdens Nahuels onderzoek in de regio de Vecht. Tijdens het half jaar durende onderzoek sprak Nahuel uitvoerig en met veel belanghebbenden bij de rivier. De trailer laat de werkwijze van Nahuel zien en de conflicterende belangen die leven rondom de rivier.

Ways to listen to a River

De Argentijnse kunstenaar Nahuel Cano doet onderzoek naar geschiedenis en betekenis van rivieren: de Limay en Salado in Argentinië en de Vecht in Nederland. Het resultaat vertaalde hij in de audiovisuele performance Ways to listen to a river.

‘Ways to listen to a River: Vecht’ gaat op zondag 10 september 2023 in première tijdens het Gaudeamus Festival. De performance is onderdeel van een middagprogramma bij Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. Met één ticket bezoek je tevens de tentoonstelling Exodus en de performance ‘What are you building in there?’ van ensemble BUI.

Meer info en tickets: https://gaudeamus.nl/

Credits Ways to listen to a river:
Nahuel Cano – regisseur, componist en performer
Juan Fernández Gebauer – live video
Ezequiel Menalled – compositieadvies
Emsemble Modelo62 – muziek

Dit project komt tot stand dankzij de samenwerking met Buitenplaats Doornburgh, Gaudeamus Festival, Stichting SBI / Zonheuvel, Provincie Utrecht.

Met dank aan Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, Nancy Jouwe, Waternet, Prins Bernhard Cultuurfonds, Het Huis Utrecht, Gemeente Utrecht, Hellerau Dresden, WPZimmer, Workspace Brussels.

Nahuel Cano is resident bij Buitenplaats Doornburgh en Residenties in Utrecht.