Voorzitter gezocht!


Stichting Residenties zoekt voorzitter (x/m/v)

Wie wij zijn
Residenties in Utrecht initieert sociale, interactieve en educatieve ontmoetingen tussen een internationale kunstenaar en stad en regio Utrecht. Die ontmoetingen krijgen vorm in langdurige werktrajecten waarbij de kunstenaar zich aan Utrecht verbindt en samenwerkt in heel verschillende projecten met diverse organisaties en hun netwerk, zoals scholen, festivals en zorgcentra.
Residenties in Utrecht is een langlopend initiatief, waarbij jaarlijks in elk geval een nieuwe residentie op te starten om zo een internationale kunstenaar aan de stad te binden. Binnen de langer lopende residenties, die in wezen geen einddatum hebben,  worden steeds weer nieuwe, korte en afgebakende, projecten opgestart.
Residenties is een stichting met een bestuur van vijf  leden en een klein bureau met een coördinator en een communicatiemedewerker. Residenties ontvangt voor de periode 2021-2024 een meerjarige subsidie van de gemeente Utrecht vanuit de cultuurnota.

Wat jij gaat doen
Als voorzitter bereid je samen met de coördinator de bestuursvergaderingen voor. Het bestuur vergadert 4 à 5 keer per jaar. Tussendoor ben je beschikbaar voor de coördinator voor overleg. Je gaat mee naar belangrijke gesprekken met de gemeente. Ongeveer eens per jaar ga je in gesprek met de Redactieraad, het inhoudelijk adviesorgaan van Residenties.
Residenties is een jonge stichting, met een vernieuwende manier van werken die steeds ontwikkelt in relatie met de omgeving. De komende jaren is de uitdaging om te blijven ontwikkelen en organisatorisch en financieel te bestendigen. 

Wat je daarvoor nodig hebt
Residenties in Utrecht brengt heel diverse organisaties samen, met name binnen de culturele sector en in het maatschappelijk domein. Daarom zoeken we iemand die ervaring heeft met het werken in deze omgevingen.
Residenties heeft een originele, reflectieve en faciliterende manier van werken, die niet makkelijk in een hokje te plaatsen is. Hierdoor ontstaan bijzondere ervaringen en nieuwe interacties,  maar het is ook een uitdaging in het gestandaardiseerde systeem waarbinnen we werken. Jij bent in staat om een goede balans te vinden tussen ruimte geven en structuur bieden.Je bent toegankelijk, communicatief sterk en representatief. Het is fijn als je al ervaring hebt met de rol van voorzitter.

Wat we je bieden
We bieden je een uitdagende bestuurdersrol in een kleine, informele organisatie. Je werkt samen met gedreven collega-bestuurders met verschillende expertises. Als bestuurslid word je regelmatig uitgenodigd om bij activiteiten  van onze residenten aanwezig te zijn.
Er is geen vergoeding voor je werkzaamheden, wel zorgen we altijd voor lekkere maaltijd bij onze vergaderingen.

Meer informatie en reageren
Wil je meer informatie over de functie? Mail of bel met onze vertrekkende voorzitter Sanne Scholten, sanne@sannescholten.nl of 0614069044.
Reageren doe je door uiterlijk 1 september  je CV en een korte motivatie te sturen aan residentiesinutrecht@gmail.com 
Een goede indruk van ons vind je op www.residentiesinutrecht.nl.